indexhun indexeng

szemManikűr

eyeMűköröm

eyeGél lakk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eye... ami mindig kéznél van!

Kezeink, körmeink árulkodnak! Igényességünkről, munkánkról, egészségi állapotunkról, emberi tulajdonságunkról. Ezért fontos a rendszeres ápolása. Az őszi szél, a téli hideg, a nyári erős napsütés mind befolyásolja bőrünk, körmeink állapotát. Mindig az évszaknak megfelelő ápolást válasszuk: ősszel, télen paraffinos kezelésekkel segíthetjük a kiszáradt kéz regenerálódását, tavasszal tápláló pakolásokkal pótolhatjuk a télen elvesztett vitaminokat, nyáron fényvédő krémekkel óvjuk a tűző naptól. Természetesen körmeinknek éppúgy szükségük van pakolásokra, krémekre, fényvédő lakkokra. Az otthoni ápolás sokszor nem elegendő, nem fordítunk rá elég időt. Ha igazán szép, ápolt kézre vágyik, legalább havonta keressen fel manikűrös szakembert, aki nemcsak a körmeit kezeli, formázza, hanem a kezeit is ápolja. Többféle kézápolás létezik: hagyományos, francia, japán. Kiegészítő szolgáltatásként választhat masszázst, paraffinos kezelést, lakkozást.


Ajánlott kezelés rendszeresen, 2-3 hetente


Hagyományos manikűr


Azoknak ajánlom, akik gyors és hatékony kézápolásra vágynak. A hagyományos, áztatással történő kézápolást fertőtlenítőszeres vízfürdő segítségével történik.


A kezelés menete


- A körömsarok kivágása, köröm rövidítése, formázása, igazítása reszelővel
- A körömbőr kíméletes feltolása
- Kéz fertőtlenítős, bőrpuhítós ivóvíz minőségű oldatba való áztatása
- Körömbőr kivágása toronyhegyes bőrvágó ollóval, körömfelület tisztítása körömkaparóval
- Fertőtlenítés, krémezés
- Bőrtápláló kézmasszázs, mely regenerálja a bőrt a körömápolás és manikűr után (10-10 perc)
- A vendég kérésére lakkozás
- Körömbőr kezelése CUTICLE OIL-lal, mélyápoló amely kondicionálja a körömbőrt


Francia manikűr


A francia manikűr azt jelenti, hogy nem végzünk áztatást annak érdekében, hogy az elhalt körömbőrt el tudjuk távolítani, egy speciális készítményt, a körömbőroldót használjuk, a körömbőr eltávolítása nem bőrvágó ollóval történik, hanem a francia bőrvágóval.


A kezelés menete


- A köröm formázása, igazítása reszelővel
- A körömbőr alapos feltolása
- Körömbőr kezelése bőroldóval és eltávolítása bőrkaparóval
- Fertőtlenítés, krémezés
- Bőrtápláló kézmasszázs, mely regenerálja a bőrt a körömápolás és manikűr után (10-10 perc)
- A vendég kérésére lakkozás
- Körömbőr kezelése CUTICLE OIL-lal, mélyápoló amely kondicionálja a körömbőrt


Japán manikűr


A japán arisztokrácia korábban titkos eljárása. Visszaadja a körmök természetes fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. A méhviasz hatására a természetes körmök megerősödnek, és a kezeléstől élénkül a köröm színe (kezelésenként egyre jobban). A köröm fényessége tartós, mivel a méhviasz a körömlemezbe épül. A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.


A kezelés menete


- A körömbőr kíméletes feltolása bőroldóval
- Az első kezelésnél felbolyhozzuk (elmattítjuk) a körömfelületet
- A köröm felületére méhviaszt helyezünk, melyet szarvasbőr polírozóval bedolgozunk a körömbe
- A körömre talkumport helyezünk, és szintén bedolgozzuk szarvasbőr polírozóval, ezzel lezárva a réteget, mely biztosítja a tartósságot. (kb. 1 hónap)


Férfi manikűr


- Alkalmazható mind a hagyományos és francia manikűr.
- A lakkozás helyett kiegészíthető japán manikűr körömápoló részével.
- Bőrtápláló kézmasszázs, mely regenerálja a bőrt a körömápolás és manikűr után (10-10 perc)

tetejere


eye... ha valami szépre vágysz!


Gondolta volna, hogy már az ókorban is létezett műköröm? Ekkor még csontból faragták. Egyiptomban a fáraók aranyozott, hosszú pótkörmöket ragasztottak maguknak, a nemesek hennával festették színesre körmüket. A XVII. században igen fájdalmas eljárással a körömmátrixba festéket fecskendeztek, így színes körmük nőtt. A mai kíméletes manikűr az 1830-as években Párizsból indult el, majd az 1900-as évek elején egyre elterjedtebb lett, ekkor már használtak finom reszelőket, körömlakkokat. A körömlakkot Charles Revlon találta fel. A műköröm feltalálója egy fogorvos volt, aki rágta a körmét. Az 1950-es években a Hollywood-i színésznők valódi körömből készült pótlásokat ragasztottak saját körmükre. 1970 környékén kezdték használni az épített porcelán körmöket, majd 1984-ben megjelent a piacon a zselés műköröm. Magyarországra 1980 elején hozták be, ma már szinte minden városban van legalább egy műköröm szalon. Szolgáltatások széles skáláját nyújtják, csak győzzön az ember választani… Sajnos nem mindenki születik gyönyörű, formás, szép körmökkel. Ezen segít a műköröm, mivel a köröm formája alakítható, hosszát is meghatározhatjuk. A műköröm szó hallatán szinte mindenkinek hosszú, feltűnő körmök jutnak eszébe. Pedig egy műköröm lehet rövid, elegáns is. A műköröm készítés célja a saját, természetes körmök megerősítése, hosszabbítása, esztétikusabbá tétele kézen és lábon egyaránt. A saját körmökhöz hasonlóan természetes hatású, szép, tartós, rugalmas körmök készíthetők. A közhiedelemmel ellentétben a természetes körmöket nem károsítja! Hasznos lehet a körömrágás leküzdésében is. Többféle műköröm készítési technika van:- TIP + porcelán vagy zselé
- Épített porcelán vagy zselé
- Saját köröm megerősítése porcelánnal vagy zselével
- Segédszövettel megerősített technikák


A műköröm készítés menete:


A különböző technikáknál eltérő lehet, de a lépések szinte megegyeznek.


1. Kézmosás, fertőtlenítés, öblítés, szárítás

2. Régi körömlakk eltávolítása

3. Szabadszél hosszának meghatározása

4. Szarupárkány feltolása

5. Bolyhozás, mattítás

6. Fertőtlenítés, zsírtalanítás, tapadás-előkészítés

7. TIP előkészítés vagy alapozás

8. TIP ragasztás vagy hosszabbítás

9. Erősítés segédszövettel (ha szükséges)

10. Fedés

11. Formázás, polírozás

12. Lakkozás, díszítés (a vendég igényei szerint)


A műkörmöt is ápolni kell éppúgy, mint a saját körmöt. Kb. 3-5 hetente tölteni kell a lenőtt részt, a köröm növekedésétől függően.


Díszítési technikák


Mivel kezeinket mindenki látja egyre nagyobb az igény nemcsak a kéz ápolására, műköröm készítésére, hanem a körmök díszítésére is. A mai divat megköveteli, hogy szép, ápolt, alkalomhoz illő körmünk legyen. Manapság már nem elég, ha egyszínű lakkozott körme van az embernek, hanem díszíteni is kell azokat. Ehhez nyújtanak segítséget a körömszalonok különböző szolgáltatásai.


Márványozás


A még nedves körömlakkba eltérő színű lakk cseppentése, majd hegyes pálcikával, tűvel „márványozzuk” a mintákat. Igény szerint csillámokkal, strasszokkal egészíthető ki a díszítés.


Matricák


Száraz lakkra helyezhető előre gyártott minták, melyek lehetnek öntapadósak vagy vizes matricák. Legújabb formája a 3 dimenziós (kidomborodó) matrica. Műkörömbe építhető.


Strasszok, gyöngyök


Különböző formájú, nagyságú, színű kövek, gyöngyök, esetleg drágakövek. Pl.: rizsszem, golyó, virág, könnycsepp, kocka, masni, szív. Újabban öntapadós fóliára előre elkészített mintákat is lehet kapni. Műkörömbe is építhető.


Csillámok


Sokféle színben létezik, különböző durvaságúra őrölt porok. Matt és csillogós színekben is megtalálható. Műkörömbe is építhető vagy annak anyagába keverhető.


Tört kagylóhéjak


Különböző durvaságúra tört színes kagylóhéj, ami műkörömbe építhető.


Színes porcelán


Az elkészített műkörömre 3 dimenziós (kidomborodó) minták készíthetők vele vagy a minta beleépíthető a köröm anyagába. Színes körmök is készíthetők vele.


Színes zselé


Az elkészült műkörömre színes minták készíthetők vele vagy a köröm rétegei közé építhető. Színes körmök is készíthetők vele.


Díszített körmök készíthetők az egyszerű franciától az extrém mintákig,
a technikák egymással kombinálhatóak,
így csak fantáziánk szabhat határt.


tetejere


eyeGél lakk


A Gél lakk a zselés műköröm és a hagyományos körömlakk előnyeit egyesíti magában.
A Gél lakk használata egyszerű, határozott lakkozó mozdulatokkal kell felvinni, az előkészített körömlemezre.


A megfelelően előkészített körmön a Gél lakk akár 3-4 hétig is tartós marad!


Gél lakk felvitelének menete:


1. Bőrfeltolás bőrfeltolóval vagy narancspálcával, bolyhosítás és polírozás bufferrel (polírozó tömb), majd portalanítás portalanító kefével.

2. Zsírtalanítás a köröm felületén Nail Prep-pel, ettől matt és zsírmentes lesz a körömlemez. Néhány perc alatt levőre köt a Nail Prep. Majd a jobb tapadás érdekében felvisszük a leoldható bondert. A Bonder UV lámpa alatt köt meg.

3. Vékonyan felvisszük az első gél lakk réteget a körömlemezre, laza lakkozó mozdulatokkal, úgy hogy ne érjen a bőrhöz. Ha még is a bőrhöz érne, kötés után narancspálcával eltávolítható.

4. A gél lakk UV lámpa alatt köt meg. A kötési idő az UV lámpa erősségétől függ. 9W-os lámpával 7-8 perc, 18W-ossal 4-5 perc, 36W-os UV lámpával pedig 1-2 perc alatt köt meg a gél lakk.

5. A tökéletes fedés érdekében megismételjük a gél lakk felvitelét szintén határozott, lakkozó mozdulatokkal, ugyan úgy mint az első rétegnél.

6. A második réteg gél lakkot is UV lámpázzuk. Kötés után a gél lakk felületén zselés anyag keletkezik. Ezt cleanerrel fixáljuk.

7. Hogy tartósabb és még fényesebb legyen a gél lakk, bevonjuk leoldható fényzselével.

8. A leoldható fényzselé is UV lámpa alatt köt meg, hasonló kötési idővel mint a gél lakk. A fényzselét is fixálni kell cleanerrel.

9. Ha gél lakkozásnál használunk körömdíszítést is, például strasszköveket, akkor azt rögzítjük fényzselével. Szintén UV lámpázzuk és utána fixáljuk. Ezzel elkészült a tartós gél lakkos köröm.


Gél lakk leoldása, eltávolítása


Gél lakk eltávolítása, leoldással:


A sikeres gél lakk leoldás egyik fontos tényezője, hogy ne keverjük a leoldható és a nem leoldható termékeket. Az esetek többségében, a gél lakk leoldássa egyszerű folyamat. A leoldható alapanyagokat a tipleoldó oldja.


Gél lakk leoldása áztató gyűszűvel:


1. A tipleoldót az áztató gyűszűbe öntjük, majdnem tele.

2. A gyűszűre rárakjuk a gumis tetőt, ügyelve arra, hogy, ne folyjon belőle a tipleoldó.

3. Az ujjakra húzva, kb. 5 percig áztatjuk.

4. Ha nem teljesen ázott volna le a gél lakk, akkor még tipleoldóba itatott vattapamaccsal áztatjuk 2-3 percig a körömlemezt.

5. Áztatás után könnyen letolható a gél lakk a körömlemezről, például narancspálca segítségével.

6. Bufferrel (polírozó tömbbel) könnyedén áthúzzuk a körömlemezt.

7. Portalanítjuk a körmöt portalanító kefével.

8. Végezetül körömápoló olajjal lekenjük.


Gél lakk leoldása leoldó fóliával:


1. A fólia szivacs részét átitatjuk tipleoldóval

2. Becsomagoljuk az ujjakat a fóliával, úgy hogy a szivacs rész legyen a köröm felületén.

3. Így áztatjuk kb. 5 percig.

4. Ha nem teljesen ázott volna le a gél lakk, akkor még vissza csomagolhatjuk néhány percig.

5. Narancspálca segítségével letoljuk a körömlemezről a gél lakkot.

6. Bufferrel könnyedén áthúzzuk a körömlemezt.

7. Portalanítjuk a körmöt portalanító kefével.

8. Végezetül körömápoló olajjal lekenjük.


Gél lakk eltávolítása reszeléssel:


A gél lakk lereszeléshez 100/180-as, vagy 100/150-es reszelőt használunk. A színes gél lakk reszelése közben egyszerű dolgunk van, mert csak a színes részt kell lereszelni. CSAK így lehet eltávolítani a gél lakkot, ha használtunk (még ha csak EGYET is) nem leoldható alapanyagból (bondert vagy fényzselét).


tetejere

boxd
boxr
boxl
buxup